Inloggen

Artikelen

Watermakers
Watermakers - Tips en trucs > Artikelen > Watermakers
Veel zeilers beschouwen watermakers als een noodzakelijk kwaad. Het is een luxe om altijd vers water te hebben zonder een paar keer per week jerrycans uit twijfelachtige bronnen te hoeven tanken. Maar er zit een prijs aan vast: energiebehoefte, geluid en onderhoud. We hebben een watermaker geselecteerd met een laag energieverbruik en na twee jaar varen hebben we onze setup geoptimaliseerd en het vereiste onderhoud verminderd en vereenvoudigd. U hoeft het wiel niet opnieuw uit te vinden: lees onze tips en trucs.
Lithium op jachten
Lithium op jachten - Voeg lithium-energie toe aan uw schip > Artikelen > Lithium op jachten
Dit is de introductiepagina van een serie artikelen over Lithium Hybride systemen.
Tips voor vertrekkers
Tips voor vertrekkers - Wat wij handig vinden of anders zouden doen > Artikelen > Tips voor vertrekkers
Waar waren/zijn wij blij mee en wat zouden we liever anders doen of hebben gedaan? Welke inzichten kregen we onderweg en waar hebben we van geleerd?
Slachtoffers van de BRP
Slachtoffers van de BRP - Is de gemeente er voor de burger of andersom? > Artikelen > Slachtoffers van de BRP
Het komt steeds vaker voor, mensen die een sabbatical doen, een jaartje per zeilboot weg, of mensen die een baan hebben die ze ook "op afstand" kunnen vervullen. Zolang die mensen maar gewoon hun belasting blijven betalen en zich aan de wet houden zou er geen probleem moeten zijn... Maar de Nederlandse overheid verplicht je om minstens 4 maanden per jaar in een op Nederlands grondgebied opgesteld bedje te liggen. Wie dat niet doet komt in een schemerig gebied terecht waarbij je in geen enkel land meer ingeschreven kan staan, met verstrekkende gevolgen...
Knopen, Beaufort en km/uur
Knopen, Beaufort en km/uur - Uitleg over windsnelheden en de bijbehorende zeestaat > Artikelen > Knopen, Beaufort en km/uur

Op deze pagina geven we informatie over windsnelheden en de bijbehorende staat van de zee zodat je weet waar we het over hebben als we schrijven dat er vandaag bijvoorbeeld 30 knopen wind staat.

Zeeziekte
Zeeziekte - Oorzaak en voorkomen > Artikelen > Zeeziekte
Zeeziekte, iets waar door zeelui die er zelf geen last van hebben vaak lacherig over wordt gedaan maar wat voor de mensen die eraan lijden dramatische gevolgen kan hebben. In de tijd dat wij onderweg zijn hebben we mensen gezien die hun wereldreis na alle moeite en voorbereidingen hebben moeten afbreken omdat iemand aan boord dermate last van zeeziekte bleef houden dat het niet leuk meer was. Aan de andere kant hebben we gemerkt dat de meeste zeevarenden geen idee hebben wat de oorzaak is van zeeziekte laat staan wat je ertegen kunt doen, en worden er onzinnige maatregelen genomen of toevlucht gezocht tot nepmiddelen als magnetische armbandjes, rare brilletjes, aardappels om de nek, enzovoorts die vrijwel zeker niet werken. En dat terwijl de oorzaak van zeeziekte al lang geen mysterie meer is en er met de juiste kennis veel kan worden gedaan om zeeziekte op zijn minst te reduceren.
Energie - Energiebeheer op de boot > Artikelen > Energie

Energie is een schaarse voorziening op een zeiljacht. Gelukkig zijn er mogelijkheden om aan de ene kant het energieverbruik te beteugelen en aan de andere kant de instroom van energie te maximaliseren.

Uitgeschreven uit de BRP - Leven zonder inschrijving > Artikelen > Uitgeschreven uit de BRP
Geen inschrijving meer in de Basis Registratie Personen? Geen mogelijkheid om je in een ander land in te schrijven? Hoe kun je jezelf staande houden in een wereld waarbij je thuisland je laat vallen omdat je teveel weg bent, en andere landen je niet willen inschrijven omdat je er niet lang genoeg verblijft en er sowieso niet wilt gaan wonen maar slechts toerist bent? Er is ook leven mogelijk zonder inschrijving!
contact