Inloggen

Caribbean

Panamakanaal
Panamakanaal - van de Caribbean naar de Pacific > Blog > Caribbean > Panamakanaal
Omweg koos deze keer niet voor een omweg, de omweg om het Zuid-Amerikaanse continent heen, maar voor de kortste weg naar de Pacific. Zes sluizen van elk driehonderd meter lengte, een kanaal, een meer en een rivier, verbinden de Atlantische oceaan en de Pacific met elkaar. Meer dan honderd jaar geleden gebouwd, een hoogteverschil van 27 meter, ook wel als een van de zeven 'manmade' wereldwonderen genoemd.
San Blas, ofwel Kuna Yala
San Blas, ofwel Kuna Yala - het land van de Kuna-indianen > Blog > Caribbean > San Blas, ofwel Kuna Yala
Behalve genieten van de ontzettend mooie onbewoonde eilanden, genieten we hier ook volop van de totaal andere cultuur, we kijken onze ogen uit, brengen een avond door in een Kuna-dorp en eten zelfs bij een Kuna-familie thuis. En daarnaast ontmoeten we ook een paar hele leuke zeilers... Een kleine twee weken Kuna Yala laat een onuitwisbare indruk op ons achter!
Bonaire
Bonaire - Nederlands duikparadijs > Blog > Caribbean > Bonaire
We moeten nu toch echt richting Panamakanaal. Maar we maken nog een ruime omweg en gaan langs Bonaire, dat is te mooi om te laten liggen. Tot nu toe hebben we voornamelijk gesnorkeld, maar Bonaire is echt een duikparadijs zegt men, we zijn benieuwd of dit zo is en hoe het eiland verder is.
Saba
Saba - Nederlandse parel in de Caribbean > Blog > Caribbean > Saba
Saba??? Nog nooit van gehoord! Wij kenden het niet tenminste, maar Saba is toch echt een Nederlands eiland! Een vulkaantop die uit de oceaan oprijst. Het is het hoogste punt van Nederland en hier bevindt zich ook echt het beroemde Nederlandse tropische regenwoud. Saba is prachtig en uniek!
Sint Maarten
Sint Maarten - Las Vegas van de Caribbean > Blog > Caribbean > Sint Maarten
Sint Maarten is een deel van Nederland, zo is ons altijd op school geleerd. We hadden dan ook de verwachting weer een beetje "thuis" te komen, maar niets is minder waar! Sint Maarten heeft nauwelijks iets met Nederland te maken: de voertaal is Amerikaans, de gebruikte munteenheid is de Amerikaanse dollar, de auto's zijn Amerikaans, en het hele straatbeeld doet ook enorm Amerikaans aan.
Dominica
Dominica - Een prachtige vruchtbare eetbare oase > Blog > Caribbean > Dominica
Dominica. Groen. Weelde. Eetbaar. Ongerept, puur, gezond. Mooi. Rivieren, watervallen. Arm qua geld en rijk qua natuur. Maar ook: gezellige feestjes, leuke mensen, veel sfeer en ook veel weed.
St. Lucia en Martinique
St. Lucia en Martinique - Niet spetterend het nieuwe jaar in > Blog > Caribbean > St. Lucia en Martinique
Dit verhaal schrijf ik terwijl we zeilend vertrekken uit Martinique. Martinique, waar we 12 dagen zijn geweest. 12 dagen wachten, regelen, uitzoeken. 12 Dagen in de benauwde hitte, grotendeels windstil zonder dat we konden zwemmen of andere leuke dingen hebben gedaan, 12 dagen in een drukke haven. 12 dagen wikken en wegen. 12 dagen veel geld uitgeven. Uiteindelijk duurt het nog zowat een maand voordat dit verhaal online staat, vooral omdat we het zelf een oninteressant zeurverhaal vinden dat ons herinnert aan een minder leuke periode. Je kan dit verhaal net zo goed overslaan, het vervolg is veel leuker!
Bequia
Bequia - Kerst in de Caribbean > Blog > Caribbean > Bequia
Technische problemen, een verloren dinghy, kerst, oude en nieuwe vrienden.
Tobago Cays
Tobago Cays - Paradijs in de Caribbean > Blog > Caribbean > Tobago Cays
Koraalriffen, palmbomen, witte stranden, kokosnoten, warm zeewater, zeeschildpadden, pijlstaartroggen, leguanen, beach barbecues, hoe kun je het beter samenvatten?
Union Island
Union Island - Take it easy (and take lots of ec's) > Blog > Caribbean > Union Island
Na 17 dagen op zee roept Frans met een aanstekelijk enthousiasme: "Land in zicht! Kijk!" Union island is een fantastisch eiland om op aan te komen, zo relaxed, zo mooi, zo Caribbean-style "Take it eeeeaaaasy man".
contact