Inloggen

Nieuw Zeeland In een notendop

Aankomst in triest weer
Aankomst in triest weer
©
Nieuw Zeeland
Trots dat we in Nieuw Zeeland zijn, maar ehm keken we hier nou zo naar uit?! ;-)

14 november 2016 komen we aan in Opua, Bay of Islands.

Aankomst

Het is KOUD. Het is GRIJS. Het REGENT. Het STORMT. Er zijn allemaal REGELS. Het mooie blauwe water is weg! Maar we zijn wel trots! Trots dat wij het toch maar hebben gered om heelhuids aan de andere kant van de wereld aan te komen in ons zeilbootje. Nieuw Zeeland, het land waar we nooit zijn geweest maar altijd naartoe hebben willen gaan. Maar het was te ver, te duur, we hadden te weinig tijd. Nu ZIJN we er -aan de andere kant van de wereld- en dat vrijwel op jog-tempo met ons eigen bootje over grote oceanen!!

Als de zon schijnt
Als de zon schijnt
©
Nieuw Zeeland, bay of Islands

Het weer zat niet mee tijdens de aankomst, we kwamen aan met een rotfront met bijbehorend slecht weer. Een aantal dagen later begint de zon te schijnen en ziet het land er een stuk aangenamer uit. Dan ineens is dat water eigenlijk best blauw. De lucht ook en die regels, ja, het is even wennen weer na al die vrijheid maar eigenlijk valt het wel mee en de mensen zijn wel opvallend relaxed, vrolijk en gezellig. Nieuw Zeeland bestaat voornamelijk uit Polynesiers en afstammelingen van Engelsen. Omdat het land zo enorm groot is en er zo weinig mensen wonen, is de sfeer heel gemoedelijk.

We zijn gearriveerd in Opua, dat ligt in de Bay of Islands in het noordoosten van het noordelijke eiland van Nieuw Zeeland. Na de eerste gezellige week (zie verslag "Oversteek Nieuw Zeeland"), zijn we eigenlijk vooral heel hard aan het werk gegaan om Omweg piekfijn in orde te maken om haar met toch wel veel twijfel en pijn in ons hart te koop te zetten. In onze nieuwe plannen past een grotere boot beter. Overdag klussen we hard, 's avonds kijken we op internet (zoals we de laatste maanden al geregeld gedaan hebben als we internet hadden), naar leuke catamarans. In de Caribbean vonden we nu toevallig een heel gechikte nieuwe boot voor ons (zie Nieuwe boot). We zoeken tot in de puntjes uit of het type nou echt goed bekend staat, nemen contact op met vele experts en besluiten 'als de boot in kwestie goed blijkt, willen we die heel graag'. Eigenlijk zijn we nog lang niet klaar met Nieuw Zeeland maar ja, die boot lijkt behoorlijk ideaal en straks wordt die aan iemand anders verkocht.... We besloten dus toch maar vervroegd uit Nieuw Zeeland te vertrekken, in de hoop ooit weer terug te komen want het land heeft na de koude aankomst een fijne indruk op ons achtergelaten!.

Bay of Islands

BBQ op het strand met medecruisers
BBQ op het strand met medecruisers
©
Nieuw Zeeland, bay of Islands

De Bay of Islands is een heel mooi cruising-gebied en je kunt overal ook talloze mooie wandelingen maken. Er zijn vele mooie baaien waar je heel mooi kunt ankeren op goede grond, goed beschut en in mooi water. De zee is wel koud als je de tropen gewend bent dus zwemmen doen we niet maar tijdens het klussen zeilen we wel wat af naar mooie nieuwe plekken zodat we toch zoveel mogelijk meepikken van dit mooie gebied. Op 25 december vieren we Kerst met een groot aantal mede-cruisers, op het strand. Iedereen maakt iets lekkers mee voor op of naast de BBQ en dat wordt samen een groot buffet, dat blijft toch een leuk concept! Kerst komt uit het noordelijk halfrond (waar het dan winter is) en daarom lopen ze ook in Nieuw Zeeland, waar het tijdens Kerst zomer is, met kerstmutsen op :-)

Sale!
Sale!
Bay of Islands
Zoveel mogelijk overbodige spullen van Omweg verkopen we. Zaken gaan razendsnel en in no-time zijn we uitverkocht.

Een van de dingen die we perse willen doen nu we hier zijn, is duiken naar de Rainbow Warrior van Greenpeace die de Franse overheid geniepig en gemeen stiekem heeft laten zinken toen Greenpeace demonstreerde tegen de walgelijke kernproeven op mooie koraalatol Mururoa. De geschiedenis van dat schip is zo speciaal, dat moeten we zien!

Als we dan helemaal klaar zijn met klussen en we Omweg weer in tip-top-staat gebracht hebben, hebben we nog een paar dagen voordat ons vliegtuig vertrekt. We hebben een vliegtuig geboekt van Auckland naar Martinique om de nieuwe boot te bezichtigen. We besluiten een paar dagen een auto te huren en zodat we toch nog een heel klein beetje kunnen zien van het binnenland en het is mooi!! We gaan redelijk op de bonnefooi weg, met als enige echte doel Hobbiton, dat kunnen we natuurlijk, als Lord of de Rings liefhebbers, niet laten schieten. We boeken leuke overnachtingsplekken via Airbnb, raken tijdens een prachtige wandeling door de bergen bij de Abbey Caves in gesprek met hele lieve enthousiaste oudere vrouwtjes die hier geboren en getogen zijn en leren zo weer meer over Nieuw Zeeland kennen.

Gelukkig 2017 gewenst!
Gelukkig 2017 gewenst!
©
Nieuw Zeeland, bay of Islands

Reacties

Naam:
Email:
Tekens over:


Prachtige foto's! Het verhaal kenden we, maar de foto's nog niet :-)
4
0

Leuk om toch nog deelgenoot van jullie Nieuw-Zeeland beleving te zijn. Mooie foto's ook, maar wel vreemd dat jullie daar gewoon rechtop staan. Nieuw-Zeeland en Australi├ź wordt ook wel down-under genoemd dus ik verwachte jullie eigenlijk op z'n kop :-) Hopelijk vlot de verkoop van Omweg een beetje zodat dat hoofdstuk kan worden afgesloten en jullie binnenkort weer fijn op avontuur kunnen gaan met de ZwerfCat. De Hiswa zet ik in m'n agenda dus misschien dat ik daar ook naar toe kom. Groeten, Rob
4
0

contact