Inloggen

Union Island Take it easy (and take lots of ec's)

Typerend Union
Typerend Union
©
Union Island, Clifton
Net zoals de kleuren en huizen niet saai zijn, zijn de regels dit ook niet :-)
Uitzicht vanuit de ankerplaats
Uitzicht vanuit de ankerplaats
©
Union Island(Bekijk op de kaart)
Tussen de andere boten door, is dit ons uitzicht in Clifton. De kitesurfers zijn leuk om naar te kijken, er zitten mensen bij die erg goed zijn (lijkt me super om te kunnen/leren!). Wel heel jammer dat ze er zijn voor wat betreft snorkelen, dat is hier heel gevaarlijk...

We zijn 17 dagen op zee geweest, 17 dagen vrijwel niets anders gezien dan diepblauw water, verschillende soorten wolken, vele vliegende vissen, een paar dolfijnen, een prachtige Blue Marlin en elkaar. Dit was een heel erg bijzondere ervaring die overwegend prettig was maar ik hoor een aanstekelijk enthousiasme in Frans zijn stem als hij roept: "Land in zicht!!! Ik zie eilanden, kijk!"

Union Island, we zijn er. We gooien het anker uit in Clifton omdat dit de plek is om in te klaren in het land 'Saint Vincent and the Grenadines" (ja dat is een land en zo heet het echt!). De aankomst in Clifton is best spannend omdat er op dat moment behoorlijk wat boten liggen en aan de randen en in het midden van de baai is ondiep rif waar je dus niet op terecht wilt komen. Er komen direct een paar boatboys aan maar ze zijn heel beleefd en als wij zeggen dat we geen mooring hoeven omdat we gaan ankeren, gaan ze netjes weg. Ankeren gaat prima en zodra we beseffen dat we er zijn, dat we succesvol een oceaan overgestoken hebben, komen we helemaal in een hoerastemming. Wat tof om gewoon hupsakee een oceaan over te steken in je eigen kleine bootje!

Vlag hijsen
Vlag hijsen
©
Union Island, Clifton
Inklaren is klaar, de vlag mag worden gehesen. Het kleine eilandje dat je rechtsvooraan ziet, is Happy Island, het bevat een bar, terras en dat is het! (zie verderop in de tekst)
Mooie palmbomen
Mooie palmbomen
©
Union Island, Clifton
... en heel mooi helder water...

Nadat we het water in zijn gesprongen om af te koelen en het anker te controleren, trekken we een fles wijn open om te vieren dat we er zijn en het kan ons niet schelen dat het nog maar ochtend is in Union. De hele reis hebben we geen wijn gehad en bovendien hebben we de klok vaak verzet tijdens de reis dus tijd is momenteel nogal een vaag begrip geworden voor ons en de oversteek moeten we vieren! Frans kijkt met pretoogjes en ik kijk volgens mij net zo glunderend terug. Wat fijn om aan te komen na een oceaanoversteek! We genieten intens van het moment en kijken om ons heen en worden blij van het heldere turquoise water en het uitzicht op de groen begroeide bergen. Twee uur later hebben we het gevoel aan het werk te moeten; we moeten gaan inklaren en dat kan niet laat op de dag. Dinghy opblazen, motor eraan en op pad, het land verkennen en Customs & Immigration zoeken.

Als we de dinghy aanleggen komt er direct een zwarte man met een gedeeltelijk tandloze mond lachend naar ons toe en hij neemt mijn touw over en legt dit om een kikker. Hij vraagt waar we vandaan komen en wenst ons een heel hartelijk welkom als we vertellen dat we net de oceaan over zijn gestoken. Dat is uniek zegt hij, bijna niemand komt op Union Island aan rechtstreeks na een oceaanoversteek. Hij heet Herman en is volgens zijn zeggen de vriend die we nodig hebben hier op Union. Hij kan ons wegwijs maken. Wij vinden het wel leuk, het is een prettige man en hij komt oorspronkelijk van Union en wij vinden het erg interessant om met inwoners te praten omdat je op die manier heel snel meer te weten komt over het land en de mensen. Herman is vandaag wel een beetje van zijn apropos omdat er gisteren verkiezingen waren en daar scheen het een en ander mee mis gegaan te zijn. Het is belachelijk dat er nu geen Prime Minister is zegt hij. Nadat we een poosje met hem op pad zijn en hij een biertje heeft gehad, loopt hij door het vliegveld (daar klaren we in) en roept hij "Meet the Prime Minister, I'm your new Prime Minister!" Hij lijkt niet heel goed tegen alcohol te kunnen maar gelukkig heeft hij een vrolijke dronk en werkt het hele gebeuren op onze lachspieren. "Relax man! Take it easy!"

Pizzeria in Clifton
Pizzeria in Clifton
©
Union Island, Clifton(Bekijk op de kaart)
Hier hebben we heerlijk gegeten op de eerste dag na aankomst. Let op de roze prullenbak (waarom zou die sufgroen, zwart of grijs moeten zijn...?)
Jenny's
Jenny's
©
Union Island(Bekijk op de kaart)
Mooie groente- en fruitwinkel waar je ook nog kleding kunt kopen.

Herman loopt met ons mee van het vliegveld naar het centrum, hij weet de weg. Clifton is klein en gezellig. Alles is hier relaxed, happy en easy. Zelfs de munteenheid heet hier EC, wat je natuurlijk uitspreekt als "easy". De huizen zijn stuk voor stuk in hele gezellige vrolijke tinten geschilderd, nog veel meer dan dat al het geval was in Mindelo. Alles ademt een relaxte, vrolijke sfeer uit en wij voelen ons helemaal in onze nopjes dat we ervoor gekozen hebben om een dag extra te varen na Barbados en dat we hier voet aan wal zetten. Barbados schijnt niet zo heel bijzonder en best wel heel Engels te zijn qua stijl en wij wilden graag uitstappen in een plaats die Caribbean vibes ademt. Dat is gelukt!

Mooi paars optrekje
Mooi paars optrekje
©
Union Island, Clifton
Mijn moeder is dol op paars, mooi weer, bloemen en palmbomen. Dit is dus een droomhuis op een prachtige plaats!
Roze supermarkt en Guest House
Roze supermarkt en Guest House
©
Union Island, Clifton
Overal vrolijke kleuren!

Wat is het hier mooi, we verwonderen ons om alles dat er zo gezellig en leuk uitziet. Het is best rommelig maar op een heel gekleurde, vrolijke manier. Wat ontzettend veel leuker dan al het grijze saaie dat Nederland (en vele andere landen) zoveel bevat! Waarom moet dat allemaal strak, in saaie grauwe tinten en zonder gevoel voor vrolijkheid? Alleen al van de kleuren die je hier in Union om je heen word je vrolijk, niet alleen de gebouwen maar ook de kledingstukken zijn uitgevoerd in een explosie van spetterende kleuren. Ook het landschap is echt mooi. Heel veel palmbomen met kokosnoten, heel veel mooi groen gras, vele mooie bomen en andere groene vegetatie en tussendoor prachtige bloemen. Hier valt genoeg regen (we zijn hier midden in het regenseizoen) maar de regen is warm en het miezert niet wekenlang; even een dikke bui en daarna is het weer zonnig. Herman laat ons het tentje van zijn zus Jenny zien. Zij heeft een erg mooi winkeltje met voornamelijk veel groente en fruit. Yesss, er is veel keuze aan heerlijk groente en fruit en dat maakt ons (vooral mij) heel gelukkig en ik voel me de volgende dag (als we hier inkopen doen) heel erg rijk. Tijdens de oversteek hebben we iedere dag vers groente en fruit gehad maar niet zoveel als normaal en de laatste paar dagen was het op de ui, knoflook en aardappelen na, helaas op. Ik vind het grappig om te ervaren dat ik me zo rijk kan voelen als ik ons goed gevulde groente- en fruitkastje zie in onze boot :-) Herman is visser en we beloven hem de volgende dag vis van hem te kopen. Lokaal gevangen vis van een lokale bewoner lijkt ons een ecologisch gezien goede keuze.

Zelfs de bouwvakkers zien er leuk uit
Zelfs de bouwvakkers zien er leuk uit
©
Union Island, Clifton
Ooit iemand zo vrolijk gekleed zand zien scheppen in Nederland?
Onze eerste rumpunch
Onze eerste rumpunch
©
Happy Island(Bekijk op de kaart)
De eerste rumpunch op Happy Island. Je ziet Omweg links op de foto op de ankerplaats in Clifton, onder de bladeren van de palmboom door.

We blijven in totaal 5 dagen op Clifton. Het waait best wel hard (20-25kt) maar dat is wel lekker want het is hartstikke warm (30-35 graden). De ankergrond is erg goed en we slapen 's nachts heerlijk zonder zorgen dat we los zouden breken. De tweede dag na aankomst gaan we op dinghy-expeditie naar Palm-island, snorkelen daar op het rif en ik zie mijn eerste haai! Hij zwemt zo'n 10 meter voor me en is circa 1.80 meter lang. Het anker van de dinghy hield niet dus Frans zit in de dinghy, we snorkelen om de beurt. Frans is behoorlijk ver weg met de dinghy dus ik ben lekker in mijn eentje met mijn eerste haai. Gelukkig is hij of zij niet heel groot en heeft totaal geen interesse in mij maar ik zwem toch maar achteruit terug :-D

De volgende dag (en de dagen erna) gaan we naar Happy Island, dat is een piepklein eilandje waar het hele eiland wordt beslagen door een piepklein barretje en het terras rondom, that's it; eiland vol. En natuurlijk heet het "Happy Island", We zijn hier immers in de Caribbean. Rastaman is de eigenaar en draait lekkere muziek en serveert heerlijke rumpunches. Onze eerste ever! Rumpunch is een fruitmix met rum en geraspte verse nootmuskaat er bovenop. De nootmuskaat hier smaakt trouwens heel anders (veel lekkerder) dan die in de Silvo-zakjes in Nederland. We vinden Union Island wel heel erg duur en we zijn blij dat we nog steeds een boot vol voorraad hebben! Groente, fruit en vis is goed betaalbaar maar van verder ingevlogen/ingevaren producten en terrasjes zijn duur dus dat kost veel EC (East Caribbean dollar). Het is leuk om in Clifton rond te lopen, behalve de prachtige huizen, bordjes, bomen en bloemen, zijn er echt veel mensen (altijd mannen trouwens) die een praatje willen maken en dat geeft vermakelijke gesprekken.

Frans in de dinghy bij Palm Island
Frans in de dinghy bij Palm Island
©
Union Island, Palm Island(Bekijk op de kaart)
Palm Island staat vol met.... palmbomen inderdaad :-) Een half uur na deze foto zag ik mijn eerste haai.

Eigenlijk zouden we heel graag nog ons anker uit willen gooien bij Frigate Island (dat ligt tegen Union aan) en in de Chatham bay aan de oostkant van Union maar helaas moeten we wat tijd betreft keuzes maken en we kiezen ervoor om deze prachtige plekken, evenals Mayreau, te laten liggen terwijl we erlangs varen richtng de Tobago Cays. Dit is een natuurreservaat bestaande uit onbewoonde eilandjes met witte stranden, mooi koraal, vele schildpadden, roggen, wuivende palmbomen en turquoise water.... Je snapt het al, wij willen heel graag zien of dit allemaal waar is! En indien dat zo is, willen we lang genoeg kunnen blijven :-)

We merken dat mensen vaak kijken op onze site maar niet in de gaten hebben dat je het ook mogelijk is om een mailtje te krijgen zodra er een nieuwe pagina online komt. Dat is natuurlijk wel zo handig en scheelt een hoop tevergeefs kijken/verhalen missen. Hier vind je informatie hoe je de notificatie e-mails kunt ontvangen. Of als je dat liever hebt de RSS/Atom.


Reacties

Naam:
Email:
Tekens over:


Prachtig verhaal,weer mooie foto's. En de natuur daar zo groen, en de kleuren prachtig. Kan me niet voorstellen hoe het is om een vis(haai)even groot als je zelf tegen te komen. Daar moet je eerst wel heel erg aan wennen denk ik, om daarvan te genieten.
1
0

Ilona Kooistra
Dank je pap :-) Het is hier echt prachtig groen inderdaad. En de haai, tsja, meestal doen ze niks maar een garantie heb je niet :-D Net als met alles in het leven moet je een beetje geluk hebben denk ik. Deze kerst is er iemand op Gran Canaria gebeten door een haai, zij had deze keer dus pech maar de kans is zo klein dat je je hier niet door moet laten weerhouden in de zee te gaan.
0
0

Geen wijn onderweg, vreselijk haha! Nog de beste wensen.
1
0

Ilona Kooistra
Dank je Jantine, voor jou ook de beste wensen natuurlijk en dank nog voor je leuke kaartje met gekke paarden en man ;-D
0
0

Een heelgelukkig nieuwjaar voor jullie allebei. Wat een gezellig verhaal weer. Ik geniet er iedere keer weer van als ik het lees. Geweldig en leuke foto's erbij en ja Ilona paars en je moeder dat hoort bij elkaar. Maar dat paarse huis is wel erg ver weg vind ik. Op de camping is het ook mooi. . Geniet weer verder van jullie avontuur en we wachten weer op het volgende verslag. Gr wilma
1
0

Ilona Kooistra
Dank je Wilma en voor jou en een ieder die je liefhebt ook een heel gelukkig nieuwjaar!
0
0

Ilona Kooistra
Dank je Wilma en voor jou en een ieder die je liefhebt ook een heel gelukkig nieuwjaar!
0
0

Jullie kunnen gerust een optie voor ons nemen op het paarse huis hoor, we zien het helemaal zitten!!! En kunnen zeggen dat je op Saint Vincent and the Grenadines woont, heeft ook wel wat:-) Wat een geweldige natuur, uitbundige kleuren, vrolijkheid en dan ook nog die kleur van de zee, je zou er zo in willen springen, (haai of geen haai...) geweldig! We zijn nu natuurlijk wel heel benieuwd naar de Tobago Keys...
1
0

Ilona Kooistra
Mam, hoe kun je de nieuwe pagina zo snel hebben ontdekt?? We waren nog aan het testen of hij er wel opstond en we stonden op het punt om de mail te verzenden dat er een nieuwe pagina is en tot mijn verbazing staat jouw reactie er al :-D
2
0

contact