Start Welkom op www.zwerfcat.nl!

Omweg
Omweg
©
Fatu Hiva, Baie des Vierges (Bekijk op de kaart)
Omweg naar Fatu Hiva, een schitterende baai in de Markiezen

Deze website vertelt het verhaal van ons, Frans Veldman en Ilona Kooistra, over onze belevenissen met onze zeilboot "Omweg" waarmee we naar Nieuw-Zeeland zijn gevaren en onze daarna aangeschafte catamaran "ZwerfCat" waarmee we nu nog steeds de wereld rondvaren.

We zijn volkomen onervaren begonnen; we wisten niets van zeilboten en konden niet zeilen. Maar we willen wel de wereld over, met een zeilboot omdat je dan je huis bij je hebt en weinig fossiele brandstoffen gebruikt. "Waar een wil is, is een weg." We geloven sterk in dat motto dus we duiken er met volle energie in en maakten de ons onbekende zeilwereld zo goed maar zeker ook zo snel mogelijk bekend, zochten een boot uit, werkten er hard aan en vertrokken.

Op deze site kun je lezen over het idee, de voorbereidingen, de tegenslagen die we hebben ondervonden, tot en met het hier en nu.

(English, please note: it takes a lot of time to translate every page into English. And we don't have too much time at all! So all the new blogs (all those whom are about the nice destinations!) are only in Dutch.... we rather go snorkling or exploring the land, sorry! Please just look at the Dutch part and try an online translator.)

Een kleine rondleiding:

image
Panamakanaal (Bekijk op de kaart)
Met Omweg in de enorme sluizen van het Panamakanaal, alles ging gelukkig feilloos

Handig: als je met de muis over een tabje bovenaan in het menu gaat, zie je welke onderdelen erin zitten. Het is echter het handigste om op de naam van de tab te klikken, je komt dan op een pagina waar alle subonderdelen overzichtelijk en met een korte introductie onder elkaar staan. Met een touchscreen (telefoon, tablets e.d.), is deze optie zelfs de enige die werkt.
Reacties

Naam:
Tekens over:

Met volle bewondering de passages van jullie reis gelezen, mijn voorbereiding in nanaimo vancouver island in volle gang voor onze missie. Bedankt voor de input s/y rhapsodia
0
0

Zijn jullie er al doorheen?
0
0

Zijn jullie er al doorheen?
0
0

Zijn jullie er al doorheen?
0
0

Eindelijk eens wat langer met je gesproken, Frans, op je vaders verjaardag. Je hebt dezelfde gevoelige inborst als je vader, naar ik meende waar te nemen. Je opvattingen over natuur en milieu zijn interessant, evenals die over die welgestelde, maar klagende Nederlanders, al zijn die laatste wat generaliserend. Ik wens je een plezierig vervolg van jullie reis, samen met Ilona en, natuurlijk, jullie twee honden. Ik ga jullie, na onze hernieuwde kennismaking, wat regelmatiger volgen op deze site.
2
0

Wandelend in de haven in faial,kijkend naar de in fantastische kleuren beschilderde paden en wanden, heb ik wat foto's gemaakt. Terugkijkend naar de vakantie kiekjes, zien we jullie web adres en zijn natuurlijk nieuwsgierig. Wat ben je een gelukkig mens als je de mogelijkheid hebt om de wereld te mogen bekijken zoals jullie het doen. Jullie sprong in het onbekende en deze vaardigheid geheel eigen maken. Chapeau ? ik zou jullie graag de foto willen sturen . Gewoon zomaar. Groetjes uit Horta
3
0

Hoi, Mijn naam is Lucas en ik heb 2 seizoenen gewerkt op Camping River bij Hans, Emy en Kim. Ik vlieg op 8 januari naar Nieuw-Zeeland en kom aan op 10 januari in Auckland. Ik heb niet echt vaste plannen gemaakt, mijn enige plan was om een beetje met de 'flow' mee te gaan. Wel heb ik een Couchsurf adresje in Christchurch maar meer ook niet! Willen jullie misschien ergens afspreken als jullie ergens op een vast adres zijn? Cheers, Lucas
1
0

Omdat ik een onderdeel van de beroemde dazenval moest bijbestellen, gelijk maar eens aan Thomas gevraagd waar jullie waren. Waarop ik gelijk een link naar jullie site kreeg toegestuurd. Leuk ! Wat een avontuur !
1
0

Ha, Maris (van de diepe straalgroeven denk ik)!!! Wat leuk dat je een berichtje schrijft :-)
1
0

Ik lees al van het begin jullie blog mee. Het is een stukje meereizen. Mooie verhalen en echte avonturen, hier een lezer die altijd blij is dat er iets nieuws op de blog is :-) Geniet er van daar midden in de oceaan, en blijf vooral schrijven <3
1
0

Ilona Kooistra
Elke, wat leuk dat je iets schrijft en ik had geen idee dat je meelas! Leuk berichtje, dank je!!!
1
0

Zien is natuurlijk zoen
0
0

Prachtige verhalen, het is alsof ik meereis. Tof om alles te lezen en hoe mooi en stoer jullie alles doen!! Geniet ze! Dikke zien van Peter en Anja
1
0

Ilona Kooistra
Hihi dikke zien kan ook, stap op het vliegtuig en kom hier naartoe. Erg de moeite waard en lekker warm hier, haha heel wat beter dan toen in Tenerife :-D Het zeilen gaat ook al wat beter :-P ;-) Mag ook wel, inmiddels de tienduizend mijl voorbij.. Dikke zien en zoen terug! Dank voor jullie berichtje!
0
0

Prachtige reportage, Wat een schitterende omgeving hebben jullie gevonden. Heel veel plezier toegewenst en een behouden vaart. Uiteraard ook een heel gelukkig nieuwjaar gewenst.
1
0

Ilona enFrans veel succes en een behouden vaart (terugkeer),
1
0

Ilona Kooistra
Dank Barry en Piet!
0
0

contact