Inloggen

Lithium op jachten Voeg lithium-energie toe aan uw schip

Je hebt dus allerlei goede dingen over lithiumbatterijen gehoord. Welnu, er zijn een paar dingen die je moet weten. Hierna zou je kunnen besluiten dat een loodzuur/lithium-hybride installatie precies is wat je zoekt.

In deze serie artikelen zal ik het Lithium hybride systeem nader toelichten en je zelfs een open source Lithium Hybrid Battery Management Systeem aanbieden.

Lithium voordelen
Lithium voordelen - De voordelen van lithiumbatterijen > Artikelen > Lithium op jachten > Lithium voordelen
U heeft waarschijnlijk wel eens gehoord over de voordelen van lithiumbatterijen ten opzichte van loodzuurbatterijen, zoals hun lage kosten, hun duurzaamheid, hun lage gewicht, hun snelle oplaadvermogen en hun vermogen om zware belastingen te dragen zonder spanningsverlaging. Dan kun je dit artikel gewoon overslaan. Bent u er echter nog niet van overtuigd dat lithiumbatterijen het betere alternatief zijn voor elektrische energieopslag op uw schip, of maakt u zich zorgen over hun veiligheid, lees dan dit artikel.
Lithium beheer
Lithium beheer - Hoe lithiumcellen veilig en gezond te houden > Artikelen > Lithium op jachten > Lithium beheer
Veel vragen beantwoord: waarom heb je een BMS nodig? Waarom heeft een lithiumbatterij een stroomonderbreker nodig? Wat gebeurt er als u te veel oplaadt, als u te veel ontlaadt, de temperatuurlimieten overschrijdt of als de batterij uit balans raakt?
Lithium maar wat over ...
Lithium maar wat over ... - Veelgemaakte door marketing geïnspireerde fouten > Artikelen > Lithium op jachten > Lithium maar wat over ...
In het vorige artikel heb je gezien dat een goed beheer van lithiumbatterijen niet zo eenvoudig is. Maar hoe is het dan mogelijk dat ‘simpele’ lithiumoplossingen worden verkocht die goed lijken te werken? En aan de andere kant, waarom horen we over onbevredigende implementaties en lithiumbatterijen die in vlammen opgaan?
Lithium-implementaties
Lithium-implementaties - Een vergelijking tussen verschillende implementaties > Artikelen > Lithium op jachten > Lithium-implementaties
Er zijn verschillende manieren om lithiumbatterijen op een schip te implementeren. Ze hebben allemaal specifieke voor- en nadelen. In dit artikel vind je een uitgebreide analyse en vergelijking.
Lithium-hybride
Lithium-hybride - Wat is het en waarom wil je het? > Artikelen > Lithium op jachten > Lithium-hybride
Een lithium-hybride installatie lost veel problemen op, is de eenvoudigste lithiumconversie die mogelijk is en combineert het beste van loodzuur- en lithiumbatterijen. Het resultaat is een systeem dat veel beter is dan alleen lithium.
OpenHybridBMS
OpenHybridBMS - Open source BMS voor hybride lithium/loodzuur-installaties > Artikelen > Lithium op jachten > OpenHybridBMS
De ultieme oplossing om lithiumbatterijen te gebruiken op zeeschepen.
(Laatst gewijzigd op )
contact